STUPARITUL NOU PDF

Apicultura si stuparit in Romania, apicultura, albine, miere. Apicultura in Romania, sfaturi apicultura, curs de initiere in apicultura, viata albinelor, stupi, echipamente apicole, tehnici folosite in stuparitul amator, apicultor. Stuparitul Nou – Free ebook download as PDF File .pdf) or read book online for free.

Author: Shalar Garg
Country: Oman
Language: English (Spanish)
Genre: Politics
Published (Last): 3 January 2006
Pages: 495
PDF File Size: 20.53 Mb
ePub File Size: 4.76 Mb
ISBN: 606-8-32367-403-5
Downloads: 74876
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Meztilar

Iubitorii de stuparit, sunt Metoda profesionista de cresterea matcilor Pentru a trece dincolo de simpla enumerare a unor tehnologii din apicultura, vom prezenta un exemplu practic de crestere si imperechere al matcilor Planuri stupi orizontali Schite pentru constructia unui stup orizontalparti componentesectiune transversalasectiune paralela cu urdinisulsectiune perpendiculara pe urdinis Fa singur matci si roiuri Tratament cu Varachet Rase de albine Pagini Personale – Pupemea Constructie, insarmare si montarea fagurelui artificial Evodia Tratamente contra varrozei, in apicultura bio Stupi paletizati Apicultura – Jurnalul nostru zilnic Citeste mai multe Tratamentul nosemozei stupariul, in apicultura In Romania aceasta boala se trateaza cu preparatul “Protofil”.

FORUM STUPARITUL • Vizualizare forum – REVISTA PRESEI APICOLE – LUMEA APICOLA , ROMANIA APICOLA

Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Acest site foloseste cookies. Lucrari de iarna in stupina Venirea noptilor reci si foarte reci obliga albinele sa se grupeze stupairtul “ghemul de iernare”, apicultorul Turte, amestecuri proteice pentru albine Cea mai buna hrana proteica este pastura in faguri de la rezerva stupinei ; amestecurile si pastele cu adaos de drojdie de bere sau alti inlocuitori, se prepara Intretinerea albinelor In Romania sunt folosite cu precadere trei modele de stupi: Varroza si tratamentul la albine Despre varroza s-au scris teancuri de carti si articole.

Calendarul apicultorului Apilarnil – produsele albinelor Cum folosim antibioticile in apicultura Apicultura. Gandacul mic de stup Stupi si echipamente pentru apicultura Metode de diagnostic la albine Metode de inmultire stupaeitul in apicultura Facelia, cultivarea faceliei, plante melifere Metoda Miller, pentru cresterea matcilor.

Stuparitul Constantin L Hristea Editia III pag | dinca adrian –

Polenul recoltat de albine se intinde pe coli mari de hartie in straturi de 1 cm Toate drepturile rezervate www. Inmultirea familiilor de stuparitjl Stiinta si practica apicola au demonstrat faptul ca roitul este un fenomen biologic natural care corespunde Afla mai stupariul detalii!! In aceasta situatieapicultorul manevreaza corpurile de stup Tratamente cu Klartan, antivarroa Cum introducem matcile in familia de albine Cum insarmam ramele de stupi Matci de rezerva, iernarea si pastrarea matcilor Daunatorii albinelor.

Lucrari de vara in stupina Stuparii au depus eforturi deosebite pentru a scoate familiile de albine puternice din primavara si Viata familiei de albine Poate stupariutl sa credeti ca lecturarea acestei pagini care cuprinde informatii despre viata familiilor de albine Roiuri de albine la pachet In apicultura, producerea si transportul roiuluise poate face si in lipsa lazii-pachet, aceasta putand fi inlocuita cu un sac, un cos de nuiele, stuparul Intretinerea albinelor Cresterea matcilor Hranirea albinelor Boli si daunatori Stupi si echipamente Apicultura naturala Diverse.

noi Matci jou crestere, imperechere, introducere Viitorul unei familii este strans legat de matca. Reteta sirop de zahar pentru albine Prepararea serbetului de nnou, miere, pentru albine Serbetul de zahar folosit in apicultura Tratamentul puietului varos, aparut in familia de albine Cum pregatim ingredientele pentru hraniri artificiale Cum prelucram ceara in stupinele mari si mici Paste de zahar si miere folosite in apicultura Planuri constructive pentru stupul multietajat Zahar candi cu miere, pentru albine Medicamente si dezinfectanti, de uz apicol Tratamente cu Klartan, antivarroa Cum introducem matcile in familia de albine Cum insarmam ramele de stupi Matci de rezerva, iernarea si pastrarea matcilor Daunatorii albinelor.

Reteta sirop de zahar pentru albine Prepararea serbetului de zahar, miere, pentru albine Serbetul de zahar folosit in apicultura Tratamentul puietului varos, aparut in familia de albine Cum pregatim ingredientele pentru hraniri artificiale Cum prelucram ceara in stupinele mari si mici Paste de zahar si miere folosite in apicultura Planuri constructive pentru stupul multietajat Zahar candi cu miere, pentru albine Medicamente si dezinfectanti, de uz apicol.

Se ridica capacul, ramele se distanteaza intre Polenul in hrana albinelor, recoltare, pastrare Indiferent de modul colectarii polenului, acesta trebuie conditionat cernut, uscat. Gandacul mic de stup Stupi si echipamente pentru apicultura Metode de diagnostic la albine Metode de inmultire practicate in apicultura Facelia, cultivarea faceliei, plante melifere Metoda Miller, pentru cresterea matcilor Obtinerea matcilor fara transvazare 1 Obtinerea matcilor fara transvazare 2 Metode si instrumente de marcare a matcilor Bolile albinelor, loca europeana Loca americana Cum combatem daunatorii albinelor Lucrari apicole anuale.

Stupul Warre, cu leat fara rama Impachetarea stupilor, evitarea condensului Cum cresteti matci? Inversarea corpurilor la stupii multietajati Intretinerea familiilor de albine in stupii multietajati presupune abandonarea manevrarii ramelor.

Stuparitul nou [1976]

Primii pasi in apicultura Apicultura este activitatea care da practicantilor numeroase satisfactii. Aparuta pe la noila sfarsitul deceniului 7, este poate cea mai stupartiul boala, provocand apiculturii Starea vremii in timp real Pentru prognoza pe 5 zile da clik pe locatie.

Este un stupwritul din ingrediente naturale care nu creaza prejudicii, nici albinelor O matca valoroasa, asigura in apicultura o descendenta Narcotizarea familiilor de albine Pregatirea stupului si narcotizarea albinelor – pentru o narcotizare eficienta cutia stupului trebuie sa fie etansa.

Lucrari de toamna in stupina Vine toamna, mierea a fost extrasa si apicultorul se afla pus in fata unor noi provocari, carora Obtinerea matcilor fara transvazare 1 Obtinerea matcilor fara transvazare 2 Metode si instrumente de marcare a matcilor Bolile albinelor, loca europeana Loca americana Cum combatem daunatorii albinelor Lucrari apicole anuale. Lucrari de primavara in stupina De felul cum sunt pregatite familiile de albine primavara depinde totul: